Vielse og kirkelig velsignelse

Ønsker I at blive gift i Odense Domkirke eller Graabrødre Klosterkirke skal i henvende Jer til kirkekontoret for at aftale en vielsesdato.

Betingelsen for at blive gift i Domkirken eller Klosterkirken er, at I har bopæl i Domsognet (Skt. Knuds sogn) eller har en tilknytning til kirkerne. Desuden skal mindst en af Jer være medlem af folkekirken.

Fra kommunen skal I have udstedt en prøvelsesattest, som dokumenterer, at I opfylder betingelserne for at blive gift med hinanden. Prøvelsesattesten afleveres til vielsesmyndigheden, kirkekontoret.

Inden vielsen har I en samtale med den præst, der skal foretage vielsen, hvor I bl. a. gennemgår vielsesritualet og vælger salmer.

Kirkelig velsignelse. Er I allerede blevet viet på rådhuset, kan I få kirkelig velsignelse. Ritualet for den kirkelige velsignelse minder om vielsesritualet.

Navneændring på bryllupsdagen: Ægtefæller beholder deres egne navne i forb. med vielsen; men ønsker I at få samme efternavn og eventuelt mellemnavn på bryllupsdagen, kan
I søge om navneændringen på borger.dk

Læs mere her.

Gode links til gæster på kirkekontoret