Sognebåndsløsning

Som hovedregel hører man til det sogn, man bor i, og har dermed ret til at blive betjent af de præster og i den kirke/kirker, der er i sognet, hvis man er medlem af Folkekirken.

Man har dog mulighed for ved sognebåndsløsning at slutte sig til sognepræsten i et andet sogn, end der, hvor man bor. Dermed får man de samme rettigheder, som dem, der bor i dette sogn.

Ønsker du at løse sognebånd, skal du henvende sig til den præst, du ønsker at løse sognebånd til.

Du kan læse nærmere om reglerne for sognebåndsløsning på Kirkeministeriet.dk

Gode links til gæster på kirkekontoret

* Hvilket sogn bor du i? - Find dit sogn her

* Information om personregistrering, navne (navngivning, ændring m.m.), fødselsanmeldelse, faderskab (bl.a. omsorgs- og ansvarserklæring), dødsfald, ægteskab. Blanketter og digitale muligheder. Bestilling af attester m.m. Se her

* Tilladte navne, navngivning og navneændring. Se her hos

* Hvordan gør man, hvilke myndigheder skal man henvende sig til m.m. - Find det på borger.dk

* Om de kirkelige handlingers ritualer og indhold m.m.

Ophavsret: