Dato Lørdag d. 16. oktober 2021, Kl. 15:00 til kl. 16:00
Sted Graabrødre Klosterkirke
AKELA strygekvartet
Kammermusikkoncert i Graabrødre Klosterkirke

Strygekvartetten AKELA består af Kirsten Wilbrandt Kjær (bratsch), Oskar Reuben Friis-Hansen (cello), Clara Glasdam (violin) og Gustav Ranum (violin). Kvartetten blev etableret i efteråret 2019, og blev i 2020 udtaget til P2 kammermusikkonkurrence. De har dog spillet sammen siden 2016 i flere forskellige konstellationer, blandt andet som faste medlemmer af Det Danske Ungdomsensemble, DUEN. Netop DUEN var første skridt mod kvartettens tilblivelse, hvor fælles musikalske rødder blev skabt.

Kvartetten  blev samlet et år inde i studierne på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Kvartetten studerer hos professor og faggruppeleder, Tim Frederiksen.

Hver især er alle i kvartetten meget aktive i det danske musikliv og beskæftiger sig med flere forskellige musikalske genrer. Sammen udforsker de kvartetrepertoire fra wienerklassisk til samtidsmusik og bestræber sig på altid at tilgå musikken med en stor nysgerrighed, kreativitet og åbenhed.

Kvartetten har med generøs støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen fået mulighed for at gennemføre en mindre Danmarksturné i efteråret 2021.

Koncerten vil byde på strygekvartetter af Wolfgang Amadeus Mozart og Carl Nielsen.