Dato Onsdag d. 7. april 2021, Kl. 15:00 til kl. 16:00
Anders Grankvist Schou
Musik fra klokkespillet

Navnet Matthias van den Gheyn får nok ikke en klokke til at ringe hos særligt mange - end ikke blandt musikere. Blandt klokkenister er sagen en anden. Matthias van den Gheyn er populært blevet kaldet klokkespillets svar på Johann Sebastian Bach. Hans 11 præludier er noget af det eneste bevarede klokkespilsmusik fra det 17. århundrede, og det standard repertoire for klokkenister i dag. Den 7. april 2021 ville Matthias van den Gheyn være blevet 300 år, og ved den lejlighed spiller Anders Grankvist Schou alle 11 præludier fra domkirkens klokkespil. Eventuelle tilhørere bedes være opmærksomme på forsamlingsforbuddet.