Dato Lørdag d. 11. februar 2023, Kl. 15:00 til kl. 16:00

Organist Henrik Kristensen ved hovedorglet

Henrik Kristensen begyndte som 8-årig som el-orgelelev på Kalundborg Kommunale Musikskole, hvor ”suppe, steg og is-repertoiret” med skomager-bas og rytmeboks blev hans første møde med musikken.

Som 13-årig konfirmand blev Henrik for første gang introduceret til kirkeorglets fantastiske klanglige univers, og interessen var vakt. Efter Præliminær Organisteksamen fra Løgumkloster Kirkemusikskoles Kalundborg-afdeling fulgte studier ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos Eileen Vandermark, Kristian Olesen, Christian Kampmann Larsen og Bine Bryndorf afsluttende med kirkemusikalsk diplomeksamen i 1996. Allerede som 17-årig blev Henrik ansat i sit første organistembede ved Vallekilde og Hørve Kirker. Siden fulgte flere ansættelser i det vestsjællandske, blandt andre ved Nyvangskirken i Kalundborg og Frederikssund Kirke. Siden 2018 har Henrik Kristensen slået sine musikalske folder som organist ved Finderup og Reerslev Kirker.

Ved koncerten i domkirken spiller Henrik Kristensen værker af Dietrich Buxtehude, Hans Matthison-Hansen og norske Mons Leidvin Takle.