Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Cellokoncert med studerende fra Syddansk Musikkonservatorium

MAR
22

Cellokoncert med studerende fra Syddansk Musikkonservatorium


Dato Onsdag d. 22. marts 2023, kl. 17:00
Sted Graabrødre Klosterkirke, Jernbanegade 9, 5000 Odense C
Pris
Fri entré
Cellokoncert med studerende fra Syddansk Musikkonservatorium

Ved koncerten i Graabrødre Klosterkirke d. 22.marts kl. 17:00, som er en del af Syddansk Musikkonservatoriums Forårsfestival spiller konservatoriets cellogruppe under ledelse af lektor Niels Ullner værker af Johann Sebastian Bach, Heitor Villa-Lobos og Asger Buur.

”Den brasilianske komponist, Villa-Lobos, var en stor elsker af såvel celloen som vores store musikalske forfader Bach, som han hyldede med en række kompositioner med navnet Brasileiras Bachianas, altså en slags ”Bach på brasiliansk” ligesom vi måske husker Jan Johansson’s ”Jazz på svenska”, fortæller Niels Ullner.

”To af Villa-Lobos’ hyldestkompositioner er skrevet for celloensemble. Vi spiller to satser fra Bachianas Brasileiras nr. 1, som vi kombinerer med musik af forbilledet Johann Sebastian Bach fra hans seks solosuiter for cello. Desuden vil der blive uropført en komposition af min tidligere elev, Asger Buur, cellist og organist ved kirkerne i Hillerslev, Espe og Vantinge. Værket hedder ”Ghost Train” og er for solo kontrabas, klaver og celloensemble. Kontrabassoloen spilles af Thora Jaeger og Asger Buur tager sig selv af klaverstemmen. Vi glæder os til at spille for jer i Graabrødre Klosterkirke’s fine akustik og spændende historiske omgivelser.”